Kültür-Sanat

Tarkovsky'nin polaroidleri 500 bin euroya satıldı

Ünlü yönetmen Tarkovsky’nin polaroidleri, Bonhams Müzayede Evinin düzenlediği açık artırmada 500 bin euroya satıldı.

Konular: Kültür-Sanat

[Fotoğraf: Bonhams]

dünyaca ünlü andrei tarkovsky'nin ülkesi rusya'da ve "nostalghia" filmi sırasında italya'da çektiği 257 polaroid fotoğraf, bonhams müzayede evi'nin düzenlediği açık artırmada 29 lotta satışa sunuldu. polaroidler, toplamda 500 bin euroya alıcı buldu.

tarkovsky'nin oğlu andrey tarafından yapılan satışta, teknik olarak hasar görmüş olan, bulanık, puslu veya sulu boya kıvamında rengi solmuş fotoğraflar yönetmenin filmlerindeki sahnelerden izler taşıyor.

[Fotoğraf: Bonhams]

açık artırmanın ardından basınla paylaşılan bilgiye göre, bonhams rusya departmanı başkanı daira cernenko, "bu fotoğraflar tarkovsky’nin kişiliğini yansıtıyor. polaroid kameraları keşfettikten sonra, daima onunla birlikteymiş. oğlu, babasının seyahatlerine bütün polaroid koleksiyonun tamamını yanında götürdüğünü söylemişti. her resim özel seçilmiş, sisli olanlar, saklamak isteği fotoğraflar arasındaymış. memnun olmadığı fotoğrafları da yakıyormuş" ifadesini kullandı.

kaynak: aa ve bonhams

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;