Bilim-Teknoloji

Taşınabilir yeşil enerjili ev

Slovakya merkezli Nice Architects firması, akla gelen her yere taşınabilen yeşil enerjili kapsül ev tasarlıyor. Ecocapsule adı verilen tasarım, rüzgar ve güneş enerjisiyle enerji üretiyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Ecocapsule aralıksız bir yıl yaşam olanağı sunuyor. [Fotoğraf: Nice Architects]

slovakyalı girişimciler, geleneksel ev hayatından uzaklaşmak veya doğada elektrik sıkıntısı olmadan tatil yapmak isteyenlere ecocapsule adlı tasarımı sundu.

taşınabilir kapsül görünümündeki ecocapsule, medeniyetin olmadığı yerlerde bile her türlü konforu sunacak şekilde tasarlanmış. kendi elektriğini rüzgar ve güneş enerjisiyle elde eden ecocapsule, aynı zamanda su arıtma sistemine sahip.

nice architects firması, ecocapsule'ün bilimsel araştırma istasyonu, turist konaklama yeri, acil yardım noktası ve insani yardım birimi gibi birçok amaçla kullanılabileceğini belirtti.

[[Fotoğraf: Nice Architects]]

11 metrekarelik alana sahip olan ecocapsule, iki yetişkini içine alabilecek bir alan sunuyor. her kapsülde bir yatak, banyo, küçük çalışma alanı, sandalyeler, su sistemi, sıcak duş ve tuvalet bulunuyor.

yeşil enerji sayesinde 9.744 watt/saat kapasiteli bataryasını dolduran ecocapsule, aynı zamanda yağmur suyunu toplayarak arıtabiliyor. bir yıla kadar kesintisiz yaşam desteği sunduğu belirtilen kapsül ev, 2016'ın ilk yarısında 1,632 dolardan başlayan fiyatlarla sunulabilir.

kaynak: nice architects ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;