Asya - Pasifik

Tayland polisi bombayı uzaklaştıramadı

Tayland'da protestocularla çatışan bir polis, el bombasını tekmeyle uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak bomba vurduğu sırada patlayınca polis ağır yaralandı.

Konular: Asya - Pasifik

tayland'da göstericilerin arasında kalan polis amiri, önde kurmaya çalıştığı barikatı arkadaşlarını çağırarak güçlendirmeye çalışıyordu. bu sırada önüne bir el bombası atıldı. bombayı tekmeyle uzaklaştırmaya çalışırken patladı. 

sonrasında polisler etrafa ateş açarak oradan uzaklaşmaya çalıştı. sağlık ekipleri bazı göstericilerin de yardımıyla yaralanan polisleri o bölgeden aldı ve yaralılara müdahale etti.

tayland’da olaylar, başbakan’ın yinglak şinavatra'nın, kardeşi ve eski başbakan taksin şinavatra'yı yolsuzluk suçlamalarından kurtaracak af yasası çıkarmasıyla şiddetlendi..

13 ocak’ta 'bangkok'u kapatma' ismi verilen eylemlerde başbakanlık binası ve bakanlık binalarının olduğu caddelerde barikatlarla kapatıldı. bangkok'ta ilân edilen altmış günlük olağanüstü hâl devam ediyor. şimdiye kadar en az 2 polis ve 2 gösterici hayatını kaybetti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;