Asya - Pasifik

Tayvan süpersonik füzeyle balıkçıyı vurdu

Tayvan ordusunun, yanlışlıkla fırlatığını açıkladığı süpersonik gemisavar füze balıkçı teknesini vurdu. Balıkçı öldü.

Konular: Asya - Pasifik

tayvan savunma bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, chinchiang devriye gemisinin askeri üssündeki teftişi sırasında yanlışlıkla hsiung feng iii füzesinin fırlatıldığı belirtildi.

açıklamada, penghu adalarının 75 kilometre açığına, tayvan'a ait bir balıkçı teknesinin yakınına düşen füzenin, kaptanının ölümüne, üç kişinin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi.

konuyla ilgili yapılan ön soruşturmanın, füze operatörlerinin, büyük olasılıkla prosedürlere uygun hareket etmediğini gösterdiği, donanmanın, füzeyi aramak için bölgeye bir helikopter ve tekneler gönderdiği ifade edildi.

kazanın, çin'de komünist partinin kuruluşunun 95'inci yıl dönümü kutlamalarına rastlaması dikkati çekti.

kaynak: aa, storyful

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;