Bilim-Teknoloji

Teknoloji petrol ve doğalgaz rezervlerini artırabilir

British Petroleum (BP), teknoloji kullanılarak dünyanın petrol ve doğalgaz rezervlerinin mevcut kaynakların üçte ikisi oranında artırabileceğini açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
BP, teknoloji sayesinde petrol ve doğalgaz rezervlerinin en az iki kat artacağını savunuyor.

bp, teknoloji kullanılarak petrol ve doğalgaz kaynaklarının önemli ölçüde artırılabileceğini açıkladı. şirket, artırılacak kaynakların 2050'de dünyanın ihtiyacı olan enerjinin iki katını sunabileceğini belirtti. şirketin enerji birimi başkanı olan david eyton, miktarı doğrulanan mevcut petrol ve doğalgaz kaynaklarının 2,9 trilyon varil olduğunu, teknoloji kulanılmasıyla bu miktarın 4,8 trilyon varile çıkarılabileceğini söyledi. eyton, enerji ihtiyacının 2035'te yüzde 40 artacağını ve 2050'de dünyanın enerji ihtiyacını karşılamak için 2,5 trilyon varil petrol ve doğalgaz gerekeceğini belirtti. 

bp, teknolojinin öne çıkmasıyla abd'nin haziran ayında 9,6 milyon varil petrol üreterek yıllar süren azalışı sona erdirdiğini ve haziran 2014'ten bu yana varil petrol fiyatının yüzde 60 azalmasını sağladığını belirtti. bp, teknolojik imkanların daha fazla öne çıkarılmasıyla 2050 yılına kadar petrol üretiminin 2,7 trilyon varil daha artabileceğini ifade etti. 

şirketin açıklamaları, bu ay içinde paris'te başlayacak birleşmiş milletler (bm) iklim değişikliği konferansı öncesinde geldi. konferansta tüm ülkelerin küresel atmosfer sıcaklığının en fazla iki derece artmasını sağlayacak önlemler almayı kabul etmesi bekleniyor. 

bp'nin de dahil olduğu 10 petrol firması geçtiğimiz ay ilim değişikliğine karşı önlem alınması konusunda anlaşmış ancak ortak bir plan üzerinde karar çıkmamıştı. exxon mobil, küresel sıcaklık artışının teknoloji kullanılarak önlenmesi gerektiği fikrini savunmuştu. 

şirket, politikacıların 1 metrik ton karbondioksit üzerinde 40 dolar fiyat biçmesi halinde gaz türbinli enerji santralllerinin maliyet avantajı sunacağını savunuyor. 

kaynak: bloomberg, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;