Türkiye

TGB'den İncirlik'te çuval eylemi

2003'te Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesini protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, İncirlik Üssü’ne girip, bir Amerikan askerinin kafasına çuval geçirmeye çalıştı.

Konular: Türkiye

daha önce istanbul eminönü'nde benzer bir eylem yapan türkiye gençlik birliği (tgb)  bu kez adana'da bir amerikan askerinin başına çuval geçirme eylemi düzenledi.  

tgb'nin incirlik üssü'ne çekildiğini belirttiği videoda tgb adana il başkanı yalçın semir akarsu, bir amerikan askerine 2003'te irak'ta ülkesinin askerleri tarafından türk askerlerinin başına çuval geçirildiğini hatırlatan  tgb adana üyelerinden biri, abd askerinin başına çuval geçirmeye çalıştı.

eyleme katılan 3 tgb üyesi gözaltına alındı. gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 2 tgb’li “adli kontrol şartıyla” serbest bırakıldı.

al jazeera'ye telefonla bilgi veren tgb genel başkan yardımcısı cem dikmen,  üyelerinin askerler tarafından bölgeden alındığını ve ardından emniyet müdürlüğüne teslim edildiğini söyledi. 

tgb'nin twitter hesabından paylaşılan videoda abd askerine şu ifadeleri kullandı: 

"2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. bunun sorumlusu sizsiniz. siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz. "

kaynak: twitter/genclikbirligi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;