Kafkasya

Timoşenko'nun cezasına onay

Ukrayna'da temyiz mahkemesi, eski başbakanın mahkumiyetini ve kendisine verilen 7 yıl hapis cezasına onay verdi.

Konular: Ukrayna

Haberin Öne Çıkanları

Avukatlar gelmedi

Boykot ediyor

Yanukoviç iddiası

Timoşenko'ya verilen hapis cezası ülkedeki muhalifler tarafından protesto ediliyor. [Reuters]

Timoşenko davası

ukrayna'nın ilk kadın başbakanı yulia timoşenko hakkında temmuz ayında, görevi sırasında rusya ile doğalgaz anlaşması imzalayarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. ekim ayında, kiev'deki mahkeme tarafından suçlu bulunan timoşenko, yedi yıl hapis cezası aldı ve iki gün sonra ise zimmetine 405 milyon dolar geçirdiği iddiasıyla yeni bir soruşturma başlatıldı.

ukrayna'nın başkenti kiev'deki temyiz mahkemesi, eski başbakan yulya timoşenko'ya ekim ayında, 2009 yılında rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle verilen 7 yıl hapis cezasını onayladı. timoşenko ve avukatları, temyiz mahkemesi'nde kararın verildiği duruşmaya katılmadı.

timoşenko, mahkemelerin mevcut hükümet tarafından kontrol edildiğini savunarak, ülkesindeki tüm yasal işleyişleri boykot ediyor.

ukrayna'da iki kez başbakanlık yapan 50 yaşındaki timoşenko, geçen yıl şubat ayında yapılan devlet başkanlığı seçimini viktor yanukoviç'e karşı kaybetmişti.

timoşenko, görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulunarak yedi yıl hapse mahkum edilmiş, avrupa birliği (ab) ve amerika birleşik devletleri (abd) karara sert tepki göstermişti.

yanukoviç iddiası

timoşenko daha önce kendisine yönelik tüm suçlamaları reddetmişti. eski başbakan, suçlamaların arkasında, kendisini geçen yılki seçimlerde mağlup eden ukrayna cumhurbaşkanı viktor yanukoviç’in olduğunu iddia ediyor.

timoşenko, daha önce cezaevinden yazdığı mektupta avrupa birliği'nden (ab), kiev'le ortaklık anlaşması imzalamasını istemişti.

yulya timoşenko, bürosunca yayınlanan mektupta, süreçten vazgeçmenin, ukrayna'nın geleceğini karartmak anlamına geleceğini söylemişti. eski başbakan, ülkesinin avrupa'daki geleceğinin, hiçbir sebepden, özellikle de kendisi yüzünden zarar görmesine tanıklık etmek istemediğini kaydetmişti.

ukrayna'nın ilk kadın başbakanı, rusya ile doğal gaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı için yedi yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. timoşenko hakkında daha sonra zimmetine 405 milyon dolar geçirdiği iddiasıyla yeni bir soruşturma başlatılmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;