Sırbistan

Toplu mezarda kazı başladı

Sırbistan'da, 1998-99 yıllarındaki Kosova'daki savaşta öldürüldüğü tahmin edilen en az 250 kişinin yer aldığı toplu mezarda kazı çalışması başladı.

Toplu mezarda yaklaşık 250 Arnavut'a ait cesetlere ulaşılması bekleniyor. [EPA]

sırbistan hükümet yetkilisi veljko odalovic, kosova sınırı yakınlarındaki rudnica köyü'nde kazı çalışmalarının başladığı açıkladı. odalovic, çalışmaların yaklaşık 60 gün süreceğini söyledi.

8 nisan'da sırbistan'ın güneyinde bulunan toplu mezarda arnavutlara ait cesetler tespit edilmişti.

kosova kayıp kişileri araştırma grubu yetkilisi arsim gerxhaliu, sırbistan'ın toplu mezardaki kazıların devam etmesi için gerekli maddi desteği sağlayacağını açıkladı.

gerxhaliu, çalışmaların toplu mezarın üzerine sonradan inşa edilen evin de yıkılacağını ifade etti.

sırbistan kayıp kişiler araştırma grubu tarafından toplu mezardan çıkarılan ve kimlik tespit işlemleri tamamlanan cesetlerin, 1999 yılında kosova'daki savaşta öldürülen arnavutlara ait olduğu tespit edildi. 

toplu mezarda, yaklaşık 250 arnavut'a ait cesede ulaşılması bekleniyor. daha önce bölge yakınlarında başka bir kazımda herhangi bir cesede ulaşılamamıştı.

kosova'daki savaşta hayatını kaybeden, ancak halen cesedine ulaşılamayan, çoğunluğu arnavut, bin 700 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

kaynak: ap ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;