Libya

Trablus'ta 'kimliği belirsiz' uçaklar

Libya’nın başkenti Trablus’taki görgü tanıkları ve yerel televizyon kanalları, kent üzerinde 17 Ağustos Pazar gecesi ve bu sabah ilk kez kimliği belirsiz uçakların, silahlı grupların savaştığı pozisyonları hedef aldığını duyurdu.

Konular: Libya, Ortadoğu
Görgü tanıkları uçakların bölge üzerinde uçuş yaptığı sırada patlama sesleri duyulduğunu kaydetti. [Fotoğraf: Reuters]

yerel bir televizyon kanalına göre savaş uçakları, trablus’ta yaklaşık bir aydır kontrolü sağlamak amacıyla mücadeleyi sürdüren silahlı grupların çatıştığı pozisyonları hedef aldı.

görgü tanıkları da uçaklar bölge üzerinde uçuş yaptığı sırada patlama sesleri duyulduğunu kaydetti.

hükümet yetkililerinden şu ana kadar konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

al jazeera’nin trablus muhabiri mahmud abdulvahid, ülkede kaddafi’nin devrilişinden bu yana trablus’un ilk kez hava saldırısına maruz kaldığını belirtiyor.

libya'da 17 şubat 2011'de başlayan ve 42 yıllık muammer kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından, bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine türkiye ve abd'nin de arasında bulunduğu bazı ülkeler, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;