Trabzonspor

Trabzon son salisede yıkıldı

Finali son salise basketiyle kaybeden Trabzonspor Medical Park, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki 3 numaralı kupası EuroChallenge'ta ikinci oldu.

Konular: Spor, Basketbol
Trabzonspor Medical Park, dörtlü finale Enegia galibiyetiyle başlamıştı. [Fotoğraf: AA]

trabzonspor medical park, dörtlü finaline ev sahipliği yaptığı fiba eurochallenge kupası'nda, finalde karşılaştığı  fransa'nın nanterre takımına 64-63 mağlup oldu ve avrupa ikinciliğine ulaştı.

son 23 saniyesine 62-61'lik nanterre üstünlüğüyle girilen maçta hardy, 14 saniye kala attığı turnikeyle bordo mavilileri 63-62 öne geçirdi.

nanterre'in geliştirdiği son hücumda pota altında topla buluşan campbell, süre dolmadan topu elinden çıkardı ve basketi kaydetti.

sürenin dolduğu gerekçesiyle itiraz edilen pozisyonu izleyen hakemler, sayıyı geçerli saydı. son saniye basketiyle karşılaşmadan 64-63 galip ayrılan fransız temsilcisi, eurochallenge kupası'nı kazandı.

trabzonspor medical park'ın başantrenörü nenad markovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında nanterre takımını tebrik ederek, "sonuçta bu final ve çok iyi bir final oldu. bu vesileyle trabzonspor taraftarlarını da tebrik etmek istiyorum. trabzon insanı misafirperverliğini gösterdi. final mükemmel bir atmosferde gerçekleşti" dedi.

kazanmak için her şeyi denediklerini ancak bir şutun maçın kaderini değiştirdiğini ifade eden markovic, "izleyiciler için iyi bir maç oldu. 1 puanla nanttere kazandı, tebrik ediyoruz. perşembe günü lig maçımız var. en kısa sürede bunu unutup toparlanmamız gerekiyor. bu zor olacak biliyorum ama oyuncularımı ayağa kaldırmak zorundayım" diye konuştu.

fransız temsilcisi ise maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılmadı.

avrupa'nın kulüpler düzeyindeki 3 numaralı kupasında üçüncülük, almanya temsilcisi fraport skyliners'ı 83-80 yenen romanya'nın energia takımının oldu.

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;