UEFA Avrupa Ligi

Trabzon yine gruplarda

Bordo mavili takım, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Rostov'la rövanş maçında golsüz berabere kaldı. Trabzonspor, 2-0 kazandığı ilk maç sayesinde turu geçmeyi başardı.

Konular: Spor, Futbol
UEFA Avrupa Ligi kura çekimi Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. [Fotoğraf: AA]

geçen sezon tarihinde ilk kez avrupa ligi'nde gruplara yükselen trabzonspor, bu başarısını tekrarladı.

karadeniz ekibi, kendi evinde 2-0 yendiği rusya'nın rostov takımıyla deplasmanda 0-0 berabere kaldı. bu beraberlik trabzon'un gruplara kalmasına yetti.

halilhodzic kadroyu değiştirdi

trabzonspor teknik direktörü vahid halilhodzic, ilk maça kıyasla beş değişik oyuncuyu sahaya sürdü.

ilk maçta 11'de sahaya çıkan oyunculardan bosingwa ve gribal enfeksiyon geçiren constant, kadroda yer almadı.

sakatlığının ardından trabzon'da yapılan son antrenmanda takımla çalışan mustafa yumlu ise riske edilmeyerek yedek kulübesinde oturtuldu.

halilhodzic, forvet hattında yusuf erdoğan ve cardozo'yu ise yedek soyundurdu:

trabzonspor teknik direktörü, maçtan sonra, "cardozo’nun oynamaması tamamen taktik bir karar. üç gün sonra bir maçımız daha var. birçok oyuncumuz kondisyon açısından hazır değil" dedi.

cardozo'nun yerine sezon başında elazığspor'dan transfer edilen deniz yılmaz görev yaptı. yusuf erdoğan'ın yerini ise fatih atik görev aldı.

savunmanın sağında bosingwa'nın sakatlığında zeki yavru ilk 11'de oynadı. stoperde ise mustafa yumlu'nun yerine aykut demir görev yaptı. constant'ın yokluğunda da salih dursun ilk 11'de kendine yer buldu.

16 bin kapasiteli olimp 2 stadı'nda yaklaşık 400 trabzonsporlu taraftar vardı.

karşılaşmayı bordo mavili taraftarlar, televizyondan izleyemedi. trabzonspor, rostov kulübü'nün, rusya'daki rus yayıncı kuruluşla yaşadığı sorun nedeniyle maçın naklen yayını olmayacağını karşılaşmaya dört saat kala taraftarlarına bildirdi.

rostov kulübü, karşılaşmayı kendi resmi sitesinden yayınladı.

uefa avrupa ligi grup kuraları cuma günü, isviçre'nin nyon kentinde çekilecek.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;