ABD

Trump: Kaddafi ve Saddam yaşasaydı dünya daha iyi bir yer olurdu

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Başkanlık Seçimleri'ndeki favori adayı emlak kralı Donald Trump, "Kaddafi ve Saddam Hüseyin yaşasaydı dünyanın daha iyi bir yer olacağını" savundu. Irak için de "Terörizmin Harvard"ı dedi.

Konular: ABD
[Fotoğraf: Reuters]

cnn international'daki 'state of union' programında soruları yanıtlayan trump, ortadoğu ile ilgili görüşlerini de açıkladı. demokrat parti'de favori aday eski dışişleri bakanı hillary clinton ile başkan barack obama'ya yüklenen trump, "ortadoğu clinton ve obama döneminde patladı" dedi.  libya'daki ayaklanma sırasında öldürülen muammer kaddafi ile idam edilen eski irak lideri ssddam hüseyin'in hayatta olması halinde 'daha mı iyi olacağı' yönündeki soruya ise, "yüzde 100" yanıtını verdi. 

trump, "şu an insanların kafası kesiliyor. insanlar boğuluyor. durum saddam hüseyin ve kaddafi yönetiminden çok daha fazla kötü" diye konuştu. 

libya'ya uluslararası müdahaleyi de eleştiren cumhuriyetçi aday, "bakın işte libya'ya. libya tam bir felaket. suriye bir felaket. tüm ortadoğu felaket. obama ve clinton etrafında patladı buralar. " dedi. 

irak'ı "terörizmin harvard'ı" olarak tanımlayan emlak kralı, "ülke tam anlamıyla teröristlerin eğitim sahasına dönüştü" diye konuştu. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;