ABD

Trump savunma bakanını seçti

ABD'nin yeni başkanı Trump, savunma bakanı koltuğuna emekli general James Mattis'i seçti.

2017'de abd'de başkanlık koltuğuna oturacak donald trump, kabinesini şekillendirmeye devam ediyor. listenin çoğunu gelecek hafta tamamlamış olacağını söyleyen trump, emekli deniz kuvvetleri komutanı general james mattis'i savunma bakanı olarak seçtiğini duyurdu. trump, mattis'in pozisyonunu pazartesi günü resmen açıklayacak.

cincinnati'de bir mitingde konuşan trump, mattis'i general george patton'a benzettiğini söyledi. 66 yaşındaki mattis, 2003'te irak'ın işgâlinde görev almış, bağdat'a çıkarma yapan bir denizci birliğini yönetmişti. iran'ın ortadoğu barışına en büyük tehdit olduğunu söyleyen mattis, obama yönetiminin ortadoğu'da doğrudan askeri müdahaleden vazgeçmesi nedeniyle işid ve benzeri örgütlerin yaygınlaştığını savunuyor. 

trump'ın rusya lideri putin'e yönelik olumlu söylemlerine şiddetle karşı çıkan mattis, iran'la varılan nükleer anlaşmanın ise bu aşamada sürdürülmesi taraftarı.

cumhuriyetçi senatör john mccain, mattis'in en büyük destekçilerinden biri. trump'la yakın zaman önce telefonda görüşen mccain, mattis'i yeni başkana bizzat tavsiye etti.

'kabinem muhteşem'

fox televizyonuna konuşan trump, burada ise "kabinede ve arkasında görev alacak isimler muhteşem. neredeyse tamamını gelecek hafta göreceksiniz" dedi.

trump'ın en önemli seçimlerinden biri dışişleri bakanlığı pozisyonu olacak. bu pozisyona kimin getirileceği henüz açıklanmadı ancak adı geçen isimler arasında general david petreaus, mitt romney, rudolph giuliani, john kelly, bob corker ve bush’u irak’ın işgaline ikna edenlerden john bolton da var.

trump, birlikte çalışmak istediği dışişleri bakanını belirleyince, bu ismi senato'nun da onayına sunacak. 

kaynak: reuters, ny times

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;