ABD

Trump stratejistini konseyden çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump, baş stratejisti ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi Steve Bannon'ı konseyden çıkarma kararı aldı.

Konular: ABD, Donald Trump

abd başkanı donald trump, başstratejisti ve ulusal güvenlik konseyi üyesi steve bannon'ı konseyden çıkardı.

ismini açıklamayan bir beyaz saray yetkilisinin reuters'a yaptığı açıklamaya göre, trump'ın en yakın çevresindeki isimlerden oluşan ve ülkenin dış politikasına şekil veren ekipte bannon'a artık ihtiyaç duyulmadığına karar verildi.

bannon'ın ekipten çıkarılmasının nedeni olarak, ulusal güvenlik danışmanı h. r. mcmaster ile anlaşamamaları gösteriliyor. 

beyaz saray yetkilisinin açıklamasına göre, bannon'ın konseyden çıkarılmasının bir diğer nedeni, trump'ın ilk ulusal güvenlik danışmanı michael flynn'in görevden alınmasıyla ilgili.

flynn, rusya'nın washington büyükelçisi sergey kisylak ile ocak ayında kurduğu hükümetten habersiz kurduğu temasların ortaya çıkması üzerine şubat ayında görevden alınmıştı. yetkililer, bannon'ın flynn'i dengelemek maksadıyla konseye alındığını ve şimdiye dek az sayıda toplantıya katıldığını belirtti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;