Donald Trump

Trump’a karşı 1 milyon imza

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkeye resmi ziyaretinin engellenmesi için İngiliz parlamentosunun internet sitesinde açılan kampanyada, 1 milyonu aşkın imza toplandı.

büyük britanya hükümetinin abd başkanı donald trump’a yaptığı resmi ziyaret daveti, ingiliz parlamentosunun internet sitesinde kampanya açılmasına neden oldu. ingiltere’nin davetini geri çekmesini talep eden imza kampanyasına katılan 1 milyonu aşkın insan, “kanıtlara dayanan kadın düşmanlığı ve bayağılığı, majesteleri kraliçe’yi ya da galler prensi’nin kabulü için donald trump’ı yetersiz kılıyor. bu sebepten dolayı, donald trump başkanlığı boyunca büyük krallık’a resmi ziyaret için davet edilmemeli” ifadesine katıldığını beyan etti.

ingiltere başbakanlığı’ndan imza kampanyasıyla ilgili yapılan açıklamada, abd ve büyük britanya’nın ilişkilerinin güçlü olduğu ve iki ülkenin birlikte çalışmayı sürdüreceği belirtildi. 

ingiltere başbakanı theresa may, abd’ye yaptığı resmi ziyaret sırasında trump’a kraliçe 2. elizabeth’in resmi davetini iletmişti. trump’ın da daveti kabul ettiği ve bu yıl içinde ingiltere’ye bir devlet ziyaretinde bulunacağı açıklanmıştı.

trump’ın adaylık sürecinde de 500 binden fazla kişinin imza attığı bir dilekçeyle ingiltere’ye girişinin yasaklanması talep edilmişti. dilekçe ingiliz parlamentosunun alt kanadı avam kamarasında tartışılmış ancak daha sonra yasaklama konusunda herhangi bir adım atılmamıştı.

kaynak: aa ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;