Birleşmiş Milletler

Trump'tan BM'ye 'kulüp' benzetmesi

ABD'nin yeni başkanı Trump, "BM, büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp, çok üzücü" dedi.

Trump, 8 Kasım 2016'da ABD'nin 45. Başkanı olarak seçildi. [Fotoğraf: Reuters]

abd'nin yeni başkanı olarak seçilen donald trump, birleşmiş milletler'in (bm) büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüpten ibaret olduğunu söyledi. trump, eleştiriyi twitter hesabından yöneltti:

"bm, büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp, çok üzücü." mesajını paylaşan trump'ın bu açıklamasını, bm güvenlik konseyinde israil'in işgal altındaki filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim birimlerine son vermesini talep eden kararın kabul edilmesinin ardından yaptı.

donald trump, daha önce de bm güvenlik konseyindeki israil kararının veto edilmesi çağrısında bulunmuş, abd'nin çekimser kalmasıyla kararın kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada ise "bm'ye gelince, 20 ocak'tan sonra işler farklı olacak" ifadesini kullanmıştı.

 trump'tan obama'ya cevap

trump, görevinin sona ermesine sayılı günler kalan başkan barack obama'nın 8 kasım'daki başkanlık seçimlerine katılabilmesi halinde kendisi karşısındaki şansına ilişkin, "bu yıl yarışabilsem seçimleri kazanabilirdim." açıklamasına da yine twitter'dan yanıt verdi. trump, "başkan obama, bana karşı galip gelebileceğini düşündüğünü söyledi. öyle diyebilir ama bence hiçbir şekilde (kazanamazdı). işsizlik, deaş, obamacare." mesajını paylaştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;