ABD

Trump'tan Kuzey Kore liderine: Uslu dursun

Paskalya kutlamalarında konuşan ABD Başkanı Trump, nükleer denemeleri ve ABD'ye yönelik tehditleriyle gündeme gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a hitaben "Uslu dursun" dedi.

abd başkanı donald trump, füze denemeleri ve abd'ye yönelik tehditleri nedeniyle bölge ülkelerinin tepkisini çeken kuzey kore liderine "uslu dursun" diye seslendi.

trump, beyaz saray'daki paskalya bayramı kutlamalarında konuştu. etkinlikler ve eğlenceler için toplanan halkla buluşan trump, çocuklarla oyun oynayıp resim yaptı.

trump, abd ulusal marşı çalınırken elini kalbinin üstüne koymayı unutunca, first lady melania trump'tan uyarı geldi.

başkan trump, gazetecilerin "kuzey kore lideri kim'e bir mesajınız var mı?" sorusu üzerine, "uslu dursun" dedi.

nükleer silah denemeleri yapan kuzey kore, abd'nin bölgede gerilimi tırmandırdığını savunuyor.

abd başkan yardımcısı mike pence, asya turu kapsamında 15 nisan'da güney kore ile kuzey'i birbirinden ayıran askerden arındırılmış bölge'yi (dmz) ziyaret etmiş ve burada yaptığı açıklamada, kuzey kore rejiminin nükleer silahları ve balistik füzeleri bırakmaya yanaşmadığına işaret ederek "abd'nin stratejik sabır dönemi sona ermiştir." ifadelerini kullanmıştı. pyongyang yönetimi ise nükleer denemelere devam edeceğini açıklamıştı.

bmgk'da 28 nisan'da gerçekleşecek kuzey kore toplantısına abd dışişleri bakanı rex tillerson başkanlık edeceği duyurulmuştu. toplantıda çok sayıda ülkenin bakan düzeyinde temsil edilmesi bekleniyor.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;