PKK

TSK: Hakkâri'de 17 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri'deki hava operasyonunda pazar günü 17 PKK'lının öldürüldüğünü; üç mağara, bir cephanelik ve mevzilerin imha edildiğini açıkladı.

Konular: Türkiye, PKK
[Fotoğraf: AA]

genelkurmay başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, hakkâri'de devam eden operasyon kapsamında pazar günü hava harekâtı gerçekleştirildi. 17 pkk'lı öldürüldü. üç mağara, bir cephanelik ve mevziler imha edildi. bölgedeki arazi aramasında bir rpg-7 ile buna ait 7 mühimmat, 900 uçaksavar mühimmatı, 409 doçka mühimmatı, 242 kalaşnikof mühimmatı ile çok sayıda patlayıcı, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

erzurum'daki operasyonda ise iki ayrı sığınakta pkk'lılara ait telsiz, 110 biksi silah ve 50 tabanca mühimmatı, bir el bombası ile çeşitli malzemeler bulundu. güvenlik güçleri şırnak'ta da bir el bombası, iki mayın, 970 kilogram amonyum nitrat, 22 kilogram dinamit lokumu, 7 tüp ve 11 el yapımı patlayıcı ele geçirdi.

siirt'te de pkk'lıların kullanıldığı tespit edilen sığınak ve silah mevzileri hava harekâtıyla vuruldu.

tunceli'nin ovacık ilçesinde ise, pkk'ya karşı 16 eylül'de yapılan hava harekâtında öldürülen 6 pkk'lının cesedi 9 ekim'de bulundu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;