15 Temmuz darbe girişimi

"TSK'nın yüzde 1,5'i"

Genelkurmay, 15 Temmuz darbe girişimine 8 bin 651 askeri personelin katıldığını; bunun, TSK'nın mevcut personelinin yüzde 1,5'ine denk geldiğini açıkladı.

[Fotoğraf: AA]

genelkurmay basın ve halkla ilişkiler daire başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, 15 temmuz darbe girişimine 8 bin 651 askeri personel katıldı. bunların bin 676'sını erbaş ve erler, bin 214'ünü askeri öğrenciler oluşturdu. açıklamada bunun, tsk'nın personel mevcudunun yüzde 1,5'ine denk geldiği belirtildi. "silahlı kuvvetler'in kâhir ekseriyetinin bu hâin girişime şiddetle karşı bulunduğunun sayılar üzerinden de ortaya çıktığı" vurgulandı.

açıklamaya göre darbe girişiminde türk silahlı kuvvetleri'ne ait 24'ü muharip olmak üzere 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank olmak üzere 246 zırhlı araç ve 3 geminin kullanıldığı belirlendi.

darbe girişimine katılanlarda 3 bin 992 hafif silah bulunduğunun tespit edildiği vurgulanan bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

"mâzisi şan ve şerefle dolu, gücünü yüce türk milletinden alan tsk içerisine sızmış illegal çete mensubu hâin teröristlerin (fetö), ülkemize yaşattığı bu zillet ve rezalete katılan, destekleyenlerin ve kullandıkları araçların oranı genel olarak ortalama yüzde 1,5 seviyesinde kalmıştır. tsk bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize ve milletimize yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlılığa sahiptir. bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. 'devlet namusumuzdur' düsturuyla yola çıkmış olan bu vatanın evlatları bu yolda gözünü kırpmadan canlarını seve seve fedâ edeceklerdir."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;