Avrupa

Tümör için 35 günde 35 maraton koştu

Beyin tümörüne erken teşhis farkındalığını yaratmak için koşan Amy Hughes kadınlar dünya rekorunu kırdı. Hughes, 35 günde 35 farklı şehirde 35 maraton koştu.

Konular: Avrupa, Sağlık
Amy Hughes 35 günde 35 şehirde koştu. [Fotoğraf: Facebook]

bir arkadaşının kızına beyin tümörü tanısı konulduğunda yardım etmek için koşma kararı alan amy hughes, 35 günde 35 şehirde 35 maraton koşarak dünya rekoru kırdı.
erkeklerin 53 günde 53 şehirde 53 maraton rekorunu kırmak isteyen 26 yaşındaki hughes, kazanacağı 86 bin doları isabelle lottie vakfı'na bağışlayacağını söyledi. vakfın amacı, çocuk ve gençleri beyin tümörü hakkında bilinçlendirmek ve hastalara yardımda bulunmak.

hasta ailelerin desteğe ihtiyacı olduğunu belirten hughes, ”en tepeye sürünerek çıktım ve ağladım. koşumu tamamlarken muhteşem bir işe imza attığımı ve insanlara güzel şeyler yapmaları için ilham verdiğimi hissettim “ dedi.

beyin tümörleri en sık 9 yaş ve 55 yaş üstünde görülen tümörlerdir. erkeklerde ve kadınlarda eşit oranlarda görülebilen bu tümörler, kafatası içinde büyüyerek beyne baskı yapıyor ve kişiden kişiye değişebilen farklı işlev bozukluklarına neden oluyor.

kaynak: the isabelle lottie foundation

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;