Kürt sorunu

Tunceli'de 'mezarlık' gerginliği

Tunceli-Pülümür'de 'PKK mezarlığı'nın açılacağı haberleri üzerine valilik kente giriş çıkışları yasakladı.

Mezarlık Tunceli'ye 30 km mesafedeki Pülümür Vadisi'ndeki Alacık köyü yakınlarında bulunuyor. [DHA]
tunceli'deki pülümür vadisi'nde, alacık köyü yakınlarında yaptırılan 'pkk mezarlığı'nın bugün açılacağı haberleri üzerine içişleri bakanlığı'nın onayı ile tunceli valiliği ikinci bir emre kadar kente giriş ve çıkışları yasakladı. doğan haber ajansı'nın haberine göre, kente gelen araçlar, güvenlik güçlerince geldikleri yöne geri gönderilirken, bu kararın olumsuz bir durumda sivillerin zarar görmesini önlemeye yönelik olduğu belirtildi.
dbp'li tunceli belediye başkanı mehmet ali bul karara tepki gösterdi. kentte olağanüstü hal uygulaması yapıldığını savunan bul, "bugünkü durum 1990'lara dönüştür. ohal döneminde bile böyle bir yasak alınmamıştı" dedi. yasağın kalkması için girişimlerinin sürdüğünü söyleyen belediye başkanı bul, mezarlığı ziyaret etmeye çalışacaklarını belirtti. 
 
kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;