Diğer Sporlar

Türk halterinin yeni umudu İsmayilov

Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye'ye koparmada altın, toplamda bronz madalya kazandıran Türkmen asıllı Daniyar İsmayilov, Londra Olimpiyatları'nda Türkmenistan adına yarışmıştı.

Konular: Spor, Halter
İsmayilov, İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına yarışıyor. [AA]

türkiye, dünya halter şampiyonası'ndaki tek madalya sevincini onunla yaşadı.

ismayilov, türkiye'ye londra olimpiyatları'ndan sonra geldi. türkiye'ye geldikten sonra ankara'ya yerleşen ve aski kulübü adına yarışmaya başlayan ismayilov, iki yıl sonra türk vatandaşlığına geçti.

türkiye adına ilk kez avrupa halter şampiyonası'nda yarışan genç halterci,  üç altın madalya kazandı.

arkadaşlarının tavsiyesi üzerine türkiye'ye geldiğini söyleyen şampiyon halterci "burada bayrak için her şeyi yapıyorlar. 'burada yeter ki iyi sporcu ol, antrenmanlarına yardımcı olunacak, sporla ilgili her şeyini karşılayacaklar, hiçbir sıkıntı olmayacak' dediler. ben de onun için geldim. şükürler olsun buradan çok memnunum, hiçbir sıkıntım yok" ifadelerini kullanmıştı.

abd'de düzenlenen dünya halter şampiyonası'nda koparmada 160 kiloyla altın, toplamda da 343 kiloyla bronz madalya kazanan türkmen asıllı halterci şimdi gözünü 2016 rio olimpiyatları'na dikti.

ismayilov, "her şey olimpiyat için. her sporcu olimpiyat oyunları'na gitmek ve orada da derece almak ister. ben de olimpiyatlarda şampiyon olmayı hedefliyorum. insanların bana olan güvenini boşa çıkarmak istemiyorum. türkiye'ye başarılı olmak için geldim. burası artık benim ülkem ve bayrağımızı tüm uluslararası turnuvalarda dalgalandırmak istiyorum." açıklamalarını yaptı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;