2015 Genel Seçimi

Türkeş'e Başbakanlık korumaları

Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'e Başbakanlık korumalarından bir ekip tahsis etti. Türkeş'in evinin önünde de Başbakanlık tarafından koruma tedbiri alındı.

Konular: AKP, MHP, Ahmet Davutoğlu
Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. [Fotoğraf: Başbakanlık]

al jazeera'nin edindiği bilgiye göre, başbakan davutoğlu, seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden tuğrul türkeş'e başbakanlık korumalarından bir ekip tahsis etti. türkeş'in evinin önünde de başbakanlık tarafından koruma tedbiri alındı.

kaynaklar, türkeş'in daha önceden de korunan bir isim olduğunu ancak görevi kabul ettiğini bildirmesinin akabinde başbakanlık korumalarından bir ekibin kendisine tahsis edildiğini söyledi. 

"yazıklar olsun sana"

başbakan ahmet davutoğlu, seçim hükümeti için bakanlık teklifini kabul eden tuğrul türkeş ile başbakanlık resmi konutunda görüştü. bir saat 10 dakika süren görüşme sonrası türkeş herhangi bir açıklama yapmadı.

türkeş, başbakanlık'tan camı açık aracıyla ayrılırken adının adem durkut olduğunu söyleyen bir kişi, arkasından "yazıklar olsun sana" diye bağırdı.

durkut daha sonra gazetecilere, "ben alparslan türkeş'in öz oğluyum. ben oğluma türkeş'in adını verdim. her günüm türkeş'in kabrinde geçer, babasının kabrine 4 nisan'da gider. annesinin kabrine dahi gitmez. kendisini çok çok severdim, çok üzülüyorum. türkeş'in evlatları bize emanet, kahroldum, lanet okuyorum" dedi.

durkut başbakanlık korumaları tarafından uyarıldıktan sonra resmi konutun önünden ayrıldı

3 kabul, 8 ret

başbakanlık kaynakları, chp'den gülsün bilgehan toker ve ilhan kesici'nin yazılı yanıtlarının ulaşmadığını açıkladı. ilhan kesici'nin abd'den dönüşünde yazılı yanıtını ileteceği bildirildi.

hdp'den de ali haydar konca ve müslüm doğan'ın kabul ettiklerine dair yazılı yanıtların ulaştığı öğrenildi.

bu durumda başbakan davutoğlu imzası ile giden geçici hükümette yer alma tekliflerinden 3'ü kabul edildi, 8'i reddedildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;