Suriyeli Mülteciler

Türkiye-AB özel zirvesi Mart'ta

Ankara saldırısını kınayan Avrupa Birliği Konsey Başkanı Donald Tusk, AB ile Türkiye arasında Mart ayı içinde özel bir zirve yapmayı planladıklarını açıkladı.

brüksel’de gerçekleşen ab zirvesinde konuşan avrupa birliği konsey başkanı donald tusk, ankara’daki saldırıyı kınadıklarını belirterek, saldırı nedeniyle başbakan davutoğlu’nun zirveye katılamadığını hatırlattı; türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

tusk, “biz türkiye ile ortak eylem içindeyiz. sığınmacılar konusunda başarılı olmak için her türlü dayanışmaya açığız. türkiye ile sığınmacılar konusunda ciddi kararlar alabilmek için özel bir zirvede bir araya gelerek birlikte hareket etmek ve sığınmacılara yardımcı olmak için görüşmelerde bulunmamızın gerekli olduğunu düşünüyoruz. bu yüzden mart ayında özel bir zirve planlıyoruz” dedi.

ab içinde de bazı sorunların çözümü için çok çaba harcandığını belirten ab konseyi başkanı , “savaştan her hâlükârda kaçınmak gerekir, kapsamlı bir ab planı alternatif bir yol olabilir. ab ülkeleri arasında son zamanlarda sınırlarda bazı sorunlar yaşanmakta ve bu sorunlar zamanla aşılacaktır. schengen konusunda da birçok ilerlemeler kaydettik, son olarak ingiltere ile de bu konu hakkında görüşmelerimiz devam ediyor ve bir adım daha ilerledik diyebiliriz” dedi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;