Futbol

Türkiye Filistin'de yarı finalde

BM ve Avustralya'yı yenen Türkiye, Filistin Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği Konsolosluklararası Futbol Turnuvası’nda yarı finale çıktı.

Konular: Spor
Turnuvanın şampiyonu 7 Mart Cumartesi günü belirlenecek. [Fotoğraf: AA]

batı şeria’nın ramallah kentinde düzenlenen turnuvada, türkiye’nin kudüs başkonsolosluğu futbol takımı, avustralya'yı 3-0, birleşmiş milletler (bm) takımını da 2-1 yenerek yarı finale kaldı.

her biri üçer takımdan oluşan üç grubun yarıştığı turnuvada, türkiye’nin dışında gruptan çıkarak yarı finalist olanlar ise b grubu'ndan italya ile c grubu'ndan arjantin-şili ortak takımı oldu. cumartesi sahaya çıkmayan d grubu'ndaki mısır, japonya ve bm takımları ise hafta içi karşılaşacak.

7 mart cumartesi günü yapılacak yarı final maçlarının ardından aynı gün gerçekleşecek final karşılaşmalarında birinci olan takım, filistin konsolosluklar ve büyükelçilikler kupası’nı kazanacak.

'işgal, sporu da olumsuz etkiliyor'

türkiye'nin filistin başkonsolosu büyükelçi mustafa sarnıç, filistin'in bir kurumunun böyle bir etkinliği düzenlemiş olmasının önemli olduğunu söyleyerek, "bu etkinliğe katılmamızın amacı, israil işgalinin acısını biraz olsun azaltmak ve uluslararası toplumla, 'filistinli kardeşlerimizin yanındayız' mesajını vermektir” dedi.

israil işgalinin filistin’de yaşamın diğer alanlarını olduğu kadar sporu da olumsuz etkilediğini belirten sarnıç, şöyle konuştu:

"spor halkları birleştiren en önemli vesilelerden birisi. sürekli krizlerle anılan filistin’de sporun ihmal edilmediği mesajının verilmesi gerekiyordu. umarım ki bizim bugünkü organizasyona katılımımız, filistinli gençlerin spora olan ilgisini artırır. filistin’de diğer spor dallarına olduğu gibi futbola da çok büyük bir ilgi var. ancak işgalin yol açtığı acı gerçekler de var. gazze’deki takımlar ablukanın sürmesinden ötürü buraya gelip futbol oynayamıyor. bunlar maalesef işgalin spor üzerindeki olumsuz etkileri."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;