Türkiye

Türkiye-Katar arasında askerî trafik

Türkiye ve Katar arasında üst düzey askerî temaslar gerçekleşiyor. Katar Savunma Bakanı Türkiye’de temaslarda bulunurken, Türkiye'nin Jandarma Genel Komutanı ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Katar’da.

Konular: Türkiye, Katar, Ortadoğu
Tümgeneral Hamad Bin Ali Al Attiyah ve Necdet Özel [Fotoğraf:AA]

katar savunma bakanı tümgeneral hamad bin ali al-attiyah ve beraberindeki heyet, genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel'i ziyaret etti.

genelkurmay başkanlığı'nda gerçekleşen ziyaret basına kapalı yapıldı.

al-attiyah, daha sonra cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından kabul edildi.

aynı gün katar başbakanı ve içişleri bakanı abdullah bin nasır halife al sani, türkiye'nin jandarma genel komutanı orgeneral abdullah atay ile bir araya geldi.

başkent doha'daki başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, başbakan abdullah ve orgeneral atay, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bu ilişkileri geliştirme yollarını ele aldı.

orgeneral atay görüşme öncesinde katar fuar merkezi'nde düzenlenen ve 36 ülkeden 261 firmanın katıldığı ve türkiye'den de 5 firmanın yer aldığı 10. milpol iç güvenlik fuarı'nı ziyaret etti.

katar silahlı kuvvetler genelkurmay başkanı ganim şahin bin el ganim ise türkiye savunma sanayii müsteşarlığı sanayi hizmetleri'nden sorumlu müsteşar yardımcısı sedat güldoğan ile görüştü.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;