Soçi 2014

Türkiye Soçi'ye altı sporcuyla gidiyor

Türkiye, Soçi'nin ev sahipliği yapacağı 2014 Kış Olimpiyatları'na üç spor dalında altı sporcuyla katılacak.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Agafonova-Uçar, Türkiye'yi Kış Olimpiyat Oyunları’nda buz dansında temsil eden ilk sporcular olacak. [AA]

türkiye'yi buz dansında alper uçar-alisa agafonova ikilisi, kayaklı koşuda kelime çetinkaya ve sabahattin oğlago, alp disiplininde tuğba kocaağa ve emre şimşek temsil edecek.

2010 vancover'a beş sporcuyla katılan türkiye, 16'ncı kez yer aldığı kış olimpiyatları'nda bugüne kadar hiç madalya kazanamadı. 

soçi'ye gidecek ekipte yer alan kelime çetinkaya, sabahattin oğlago ve tuğba kocaağa, dört yıl önce vancouver'da da mücadele etmişti. 

rusya'nın karadeniz kıyısındaki soçi kentinde 7-23 şubat tarihlerinde düzenlenecek kış olimpiyatları'na yaklaşık 3 bin sporcu katılacak.

abd 230, ev sahibi rusya 223 kişilik takımlarıyla oyunlardaki en kalabalık kadrolara sahip.

tarihin en maliyetli olimpiyatlarında sporcular yedi dalda ve 15 disiplinde mücadele edecek. ilk planlamada dokuz milyar euro olarak açıklanan oyunlar bütçesinin son maliyeti 40 milyar euroyu bulacak. pekin'deki 2008 yaz olimpiyatları 32 milyar euro ile bugüne kadarki en pahalı olimpiyatlardı. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;