Türkiye - Rusya ilişkileri

Türkiye ve Rusya’dan Suriye mutabakatı

Rusya ve Türkiye, Suriye'deki operasyonlar sırasında "uçuş güvenliğinin sağlanması ve istenmeyen olayların önüne geçilmesi için" Moskova'da mutabakat muhtırası imzaladı.

genelkurmay başkanlığından yapılan açıklamada, rusya federasyonu ve türk silahlı kuvvetleri arasında suriye'deki operasyonlar esnasında “uçuş güvenliğinin sağlanması ve istenmeyen olayların önüne geçilmesi için” heyetler arası toplantılar yapıldığı duyuruldu.

bu toplantıların sonuncusunun perşembe günü rus ve türk genelkurmay heyetleri arasında moskova'da gerçekleştirildiği ve toplantı sonucunda bir mutabakat muhtırası imzalandığı ifade edildi.

açıklamada, "bahse konu belgenin maksadı, terörist hedeflere yönelik taarruzlar esnasında rusya hava-uzay kuvvetleri ile türk hava kuvvetlerine bağlı uçakların uçuş güvenliği için koordinasyon ve işbirliğine ilişkin mekanizmaları belirlemektir" ifadesine yer verildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;