Gazze

Türkiye'den Gazze'ye tıbbi yardım

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananların tedavisinde kullanılmak üzere Türk Kızılayı ile Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliğiyle toplanan 20 ton tıbbi yardım malzemesi ve ilaç, Gazze'ye gönderilecek.

Yardım malzemeleri Türk hava Yolları'nın (THY) kargo uçağıyla Gazze'ye gönderilecek. [Fotoğraf: AA]
turkish cargo'nun atatürk havalimanı'ndaki tesislerine getirilen yardımlar, türk kızılayı genel müdür yardımcısı mintez şimşek tarafından kargo yetkililerine teslim edildi.

burada gazetecilere açıklama yapan şimşek, gazze'ye gönderilen yardımlar arasında çocuk ve bebeklerin acil kanamalarının durdurulmasına yönelik malzemelerin de yer aldığını söyledi.

şimşek, sgk ve türk kızılayı işbirliğiyle türkiye'den satın alınan yardımları en kısa sürede gazze'ye ulaştıracaklarını kaydetti.

ameliyat sarf malzemelerinin yanı sıra antibiyotik ve penisilin türü ilaçların da bulunduğu yardımların, gerekli izinlerin alınmasının ardından filistin'e ulaştırılmak üzere thy'e ait kargo uçağıyla tel aviv'e yollanacağı bildirildi.

gazze'deki birleşmiş milletler filistinli mültecilere yardım kuruluşu (unrwa) direktörü robert turner, 21 temmuz'da şifa hastanesi'nde yaptığı basın açıklamasında, "gazze'deki ajans depolarında evlerini terk eden insanlar için ihtiyaç olan gıda ve ilaç stoku tükenmiştir" demişti.

yaralılar ve hastalar için durumun giderek kötüleştiği gazze'de son umut olarak görülen avrupa'dan gelen yardımlarsa mısır tarafından engelleniyor.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;