Ekonomi

Türkiye'nin büyüme beklentisi yükseldi

OECD, Türkiye için 2014 büyüme beklentisini yüzde 2,8'den 3,3'e yükseltti. Örgüt, bu yıl enflasyonun yüzde 8, 2015’te yüzde 6,5 olmasını bekliyor.

Konular: Piyasalar
Merkezi Paris’te bulunan OECD'nin 34 üyesi arasında Türkiye, Fransa, Almanya, ABD, İngiltere ve Japonya da bulunuyor.

merkezi paris’te bulunan ekonomik işbirliği ve kalkınma örgütü'nün (oecd) türkiye için 2014 büyüme beklentisini yüzde 2,8'den 3,3'e yükseltti.

oecd'nin türkiye ekonomik inceleme raporu açıklandı.

raporda, türkiye ekonomisinin önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edeceği belirtilirken, ekonominin dış kaynak ile fonlanan iç tüketime aşırı bağımlılığının sürdüğünün altı çizildi. oecd’ye göre türkiye, enflasyon, döviz kurları ve kredi hacmini sürdürülebilir seviyelerde tutacak para politikaları ve mali politikalar ile büyümeyi tekrar dengelemeli.

oecd raporunda, türkiye'nin 2014 büyüme beklentisi yüzde 2,8'den 3,3'e yükseltilirken, 2015 yılı büyüme beklentisi değiştirilmeyerek yüzde 4'te bırakıldı.

işsizlik yüzde 9,8

türkiye için büyümenin yukarı yönlü revize edildiği oecd raporunda, enflasyon, işsizlik, cari açığın gayri safi yurtiçi hasıla'ya (gsyh) oranı gibi makroekonomik göstergelere ilişkin de öngörülerde bulunuldu.

raporda, türkiye için 2014 ve 2015 yılı enflasyon beklentilerinde değişikliğe gidilmedi. bu yıla ilişkin enflasyonun yüzde 8 olmasının beklendiği raporda, söz konusu verinin gelecek yıl yüzde 6,5 olacağı tahmin ediliyor.

raporda, işsizlik oranı beklentileri, bu yıl için yüzde 9,8 ve gelecek yıl için yüzde 9,6 seviyelerinde korundu. ayrıca, cari açığın gsyh'a oranı tahmini bu yıl için yüzde 6,6'dan yüzde 6,4'e, gelecek yıl için de yüzde 6,9'dan yüzde 6,6'ya düşürüldü.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;