Bilim-Teknoloji

Türkiye'nin tamamı çevrimiçi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, nüfusu 500'den az olan ve cep telefonlarının çekmediği bin 799 yerleşim yerini kapsama alanına dahil etti. Artık Türkiye'nin tamamı 'çevrimiçi' oldu.

evrensel hizmet kanunu kapsamında, haberleşme genel müdürlüğü ve btk'nın çalışmalarıyla, türkiye istatistik kurumu (tüik) veri tabanına kayıtlı gsm iletişim alt yapısı olmayan, kırsal kesimde bulunan, yüksek maliyet alanlarından oluşan ve nüfusu 1 ile 500 arasında bulunan bin 799 yerleşim yeri belirlendi.

mobil kapsama oranı nüfus bakımından yüzde 99'un üzerinde olan türkiye'de, coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle bazı köylerde halen mobil kapsaması bulunmuyordu.

tüm masrafları evrensel hizmet fonu'ndan karşılanmak üzere söz konusu yerlere mobil haberleşme hizmeti götürebilmek için 2013'te yapılan ihaleyi kazanan turkcell ile sözleşme imzalanmıştı. tamamlanan proje çerçevesinde söz konusu bin 799 yerleşim yeri kapsama alanına alındı. 

nüfusu 1- 500 olan ve gsm iletişim altyapısı bulunmayan yerleşim yerlerindeki yaklaşık 258 bin vatandaşa hizmet götürüldü ve türkiye tamamıyla 'çevrimiçi' oldu. diğer gsm operatörleri de kurulan bu tek altyapı üzerinden hizmet sunacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;