Türkmenistan

Türkmenistan gazı Hint Okyanusu'na taşınacak

Türkmenistan Devlet Başkanı, Türkmen doğalgazını Hint Okyanusu'na ulaştıracak boru hattının inşaatına 2015'te başlanacağını açıkladı.

Arşiv [Fotoğraf: Reuters]

türkmenistan devlet başkanı gurbangulı berdimuhamedov, aksakallar konseyinin türkmenabat kentinde yapılan yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, yakın gelecekte enerji alanında önemli yatırımlara imza atacaklarını duyurdu.

bölgede siyasi ve ekonomik istikrar sağlayacağına inandıklarını belirten berdimuhamedov,türkmenistan-afganistan-pakistan-hindistan  (tap) projesine 2015'te başlayacaklarını, ayrıca 2016'da türkmenistan-çin doğalgaz boru hattının 4. etabının açılışını yapacaklarını söyledi.

türkmenistan devlet başkanı berdimuhamedov, ülke içerisinde devam eden ve uzunluğu bin kilometreden fazla olan doğu-batı boru hattının inşaatının da 2016'da tamamlanacağını söyledi.

yaklaşık 30 trilyon metreküp doğalgaz rezerviyle rusya, iran ve katar'dan sonra 4. sırada yer alan türkmenistan, bu sektöre önemli yatırımlar yapıyor.

doğalgazını özellikle avrupa pazarına ulaştırmak isteyen türkmen hükümeti, halihazırda rusya, iran ve çin'e gaz ihraç ediyor.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;