Bilim-Teknoloji

Türksat da sabit telefon hizmeti verecek

Evlere kablo üzerinden televizyon ve internet hizmeti veren Türksat, sabit telefon hizmeti de vermeye başlayacağını duyurdu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Kablo TV aboneleri de yakında sabit telefon hizmeti alabilecekler
Kablo TV aboneleri de yakında sabit telefon hizmeti alabilecekler [Fotoğraf: Shutterstock]

internet servis sağlayıcılar’ın hemen hemen hepsinin verdiği sabit telefon servisini türksat da sunmaya başlıyor. firmanın kablo internet ve televizyon servislerine ek olarak verilecek olan sabit telefon hizmeti önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak. yeni serviste görüşmeler internet üzerinden yapılacak. 

konuyla ilgili olarak anadolu ajansı’na açıklamalarda bulunan türksat genel müdürü ensar gül, telefon hizmetinin verilmesiyle ilgili alt yapının hazır olduğunu belirten ve yakında bu konuda tanıtımın yapılacağını belirtti. kablo tv hizmeti alan abonelerin, sabit telefon hizmeti almak için alt yapının hazırlandığını ifade eden gül, evde kullanılan modeme analog telefonların bağlanmasıyla sabit telefonla görüşmelerin yapılabileceğini açıkladı.

altyapı gerekiyor

kablo tv abonesi olmak için mutlaka o bölgede uygun altyapının bulunması gerekiyor. altyapı zorunluluğundan dolayı kablo tv türkiye’nin her yerinde aktif olarak kullanılamıyor. 

kaynak: aa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;