Türkiye Süper Ligi

UEFA’da ‘soruşturma’ polemiği

Trabzonspor, UEFA’nın Süper Lig’de 2010-11 sezonunu incelemek üzere yeni şike soruşturması açtığını duyurdu, Fenerbahçe ise iddiayı yalanlıyor.

UEFA 2015'ten itibaren, finansal kurallarına uymayan kulüpleri Avrupa kupalarından men edebilecek. [Fotoğraf: Getty Images]

fenerbahçe, internet sitesinden yaptığı açıklamada, trabzonspor'un "soruşturma başlatıldığı" yönündeki duyurusunun gerçeği yansıtmadığını savundu.

açıklamada uefa'nın, trabzonspor'un şikayeti üzerine, diğer tüm şikayetlerde uygulanan işlemleri yaptığına dikkat çekildi:

"uefa'nın uyguladığı prosedür (...) trabzonspor'un şikayeti üzerine türkiye futbol federasyonu'na iletilen evraktan ibarettir."

ayrıca, fenerbahçe’den konuyla ilgili bir savunma istenmediği, dosyanın uefa disiplin müfettişlerine sevk edilmediği vurgulandı.

trabzonspor ise daha önce kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şike davasına konu olan süper lig'in 2010-2011 sezonu hakkında uefa'nın soruşturma başlattığını duyurdu.

açıklamada uefa kontrol ve disiplin kurulu'nun 17 temmuz'daki toplantısında konuyu karara bağlayacağı belirtildi:

"kulübümüz, 2010-2011 sezonunda türkiye liginde gerçekleşen şike eylemleri hakkında, son olarak 9 mayıs 2014 tarihinde uefa ve fifa’ya başvuruda bulunmuştur. uefa’nın bugün kulübümüze bilgi amacıyla ilettiği yazıda soruşturma başlatıldığı, uefa kontrol ve disiplin kurulu’nun 17.07.2014 tarihli toplantısında konu hakkında karar verileceği ifade edilmiştir. bir örneği de türkiye futbol federasyonu’na gönderilen yazı, 'doğrudan etkilenen taraf' sıfatıyla fenerbahçe sk’ya hitaben yazılmıştır."

kulüp daha sonra "uefa'dan gelen bildirim"in bir sayfasını internet sitesinde yayımladı.

trabzonspor başkan yardımcısı yakup aslan da al jazeera'ye yaptığı açıklamada, özellikle son iki aydır ciddi bir hukuk mücadelesi verdiklerini, fenerbahçe hakkında birden fazla soruşturma açılabileceğini söyledi.

trabzonspor 2010-2011 sezonunda şike davasında yöneticileri ceza alan fenerbahçe'nin değil, kendisinin şampiyon ilan edilmesini istiyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;