Türkiye

Uğur Kurt davasında sanık polise 12 bin 10 tl para cezası

Okmeydanı'ndaki gösteri sırasında ateş ederek cemevinde cenaze bekleyen Uğur Kurt'un ölümüne sebep olan polis, "taksiren ölüme sebebiyet vermek"ten suçlu bulundu. Polise verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası, 12 bin 10 tl adli para cezasına çevrildi.

Konular: Türkiye
Uğur Kurt, 22 Mayıs 2014'te Okmeydanı'nda protestocular ile polis ekipleri arasında yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: DHA - Arşiv]

uğur kurt'un okmeydanı cemevi avlusunda başına isabet eden kurşunla ölümü davasında sanık polis, "taksiren ölüme sebebiyet vermek" ten suçlu bulundu.

1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan polisin cezası, 12 bin 10 tl adli para cezasına çevrildi.

cemevi avlusunda ölmüştü

22 mayıs 2014’te gezi olaylarında ölen berkin elvan’ı anmak için eylemler düzenlenmiş, okmeydanı’nda polisle göstericiler arasında çatışma çıkmıştı. akrep olarak adlandırılan polis aracına molotofkokteyli isabet etmesinin ardından aracın içindeki polislerin açtığı ateşte okmeydanı cemevi’nde bir cenazeye katılan uğur kurt hayatını kaybetmişti. incelemeler sonucunda kurt’u vuran silahın polis memuru s.k. tarafından kullanıldığı tespit edilmişti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;