MHP

Ülkü Ocakları referandum kararını açıkladı

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, "İnadımızdan falan değil inandığımızdan dolayı, Devlet Bahçeli'nin, Ülkü Ocakları teşkilâtları olarak, başkanları, yetkilileri olarak emrindeyiz, yanındayız ve birlikte yol yürümenin şerefi ve onuru içindeyiz" açıklamasını yaptı.

Konular: Türkiye, MHP
[Fotoğraf: DHA]

ülkü ocakları istanbul il başkanlığı öncülüğünde, istanbul'da eski ve görevdeki 600 ülkü ocağı başkanının katıldığı, "mhp genel başkanı devlet bahçeli'ye destek, halk oylamasında 'evet'" temalı bir toplantı düzenlendi. ülkü ocakları genel başkanı olcay kılavuz konuşmasında, ülkü ocakları'nın bugünkü temsilcileri olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, "gece uyumadan, gündüz durmadan türk milletinin bekâsı adına, türk devletinin geleceği adına varlıklarını ortaya koyduklarını" söyledi.

kendilerini derinden yaralayan gereksiz durumların da söz konusu olduğunu anlatan kılavuz, "1 kasım tarihi itibarıyla camiamız, hareketimiz adına bir söz hakkı dahi olmayan, geçmişi karışık, mâzisi olmayan, davamız adına hiçbir mücadelenin içinde olmayan, sadece çeşitli dünyalıkları elde edebilme noktasında bulunan, ülkücü şehidi, gâziyi bilmeyen bazı aklıevveller, birilerinin de pohpohlamasıyla meydana çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

eski mhp iğdır milletvekili sinan oğan'ın mhp genel başkanı bahçeli'ye yönelik eleştirilerine değinen kılavuz, şöyle devam etti:

"bu konuda gerçekten çok dertliyim. kimdir ya? bir milletvekilinin ötesine geçemeyen, bir gerekçeyle milletvekili olmuş bir şovmen kalkıyor, milliyetçi-ülkücü hareket adına genel başkanlık-liderlik tamtamları yapmaya çalışıyor. bu davada herkes gitse sana acaba yer kalır mı? sen kimsin be edepsiz. ne olduğunu bize açıkla? ülkü ocakları'yla, milliyetçi hareket partisi'yle nasıl bir geçmişin vardır? bir kare poz ver bakalım. şimdi durmuyor, sabah-akşam, dün ağabeylerimizin şehit olması için bazı pkk'yla, memleket-vatan düşmanlarıyla hareket etmiş hâlâ savunuculuğunu yapan o gazetelerde veyahutta medya organlarından inmiyor. allah rızası için geçmişinde bu dava adına ne yaptın görelim. haddini aşma. biz, rahmetli başbuğumuzun emanetini, namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz olarak görüyoruz."

"devlet bahçeli, türklüğün mukadderatıdır"

kılavuz, oğan'ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği "bir can veririz, bin can alırız" sözlerine tepki göstererek, "sen kimsin de kalkarsın 'bir can veririz, gerekirse bin can alırız' gibi bir namussuzluğa düşersin" ifadelerini kullandı.

ülkü ocakları genel başkanı kılavuz, ülkü ocakları'nı kimsenin siyasete alet etmemesi gerektiğini belirterek, "biz, inadımızdan falan değil, inandığımızdan dolayı devlet bahçeli'nin, ülkü ocakları teşkilâtları olarak, başkanları, yetkilileri olarak emrindeyiz, yanındayız ve birlikte yol yürümenin şerefi ve onuru içindeyiz. çünkü devlet bahçeli, türklüğün mukadderatıdır. çünkü devlet bahçeli, türk milletine sevdalı, türk devletinin adına bir güvence-teminat olan öngörüsüyle tarih yazan bir türk büyüğüdür bizim nazarımızda" diye konuştu. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;