Premier League

United'da Moyes dönemi kapandı

Premier League ekibi Manchester United sezon başında göreve getirdiği David Moyes ile yollarını ayırdı. Takımı geçici olarak futbolcu Ryan Giggs çalıştıracak.

Konular: Spor, Futbol
David Moyes bir sezonu bile bitiremeden Manchester United'dan ayrılmak zorunda kaldı. [Reuters]

united'ın internet sitesinden yapılan açıklamada iskoç teknik adama bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür edildi.

yeni teknik direktör bulunana kadar takımı 40 yaşındaki galli futbolcu ryan giggs çalıştıracak.

alex ferguson'un 26 yıllık manchester united kariyerinin ardından bu sezon başında göreve getirilen david moyes beklenen başarılara ulaşamadı.

20 lig şampiyonluğu bulunan takım, sezonun bitimine üç hafta kala lider liverpool'un 23 puan gerisinde ve yedinci sırada.

hafta sonunda moyes'un eski takımı everton'a da 2-0 yenilen manchester ekibi, şampiyonlar ligi'ne katılma hakkını da elde edemedi. bu, manchester united'ın 1995-96 sezonunun ardından ilk kez devler ligi'ne katılamaması anlamına geliyor.

Moyes'un United'ı

-şampiyonlar ligi çeyrek finalinde bayern münih'e elendi. 
-lig kupası yarı finalinde sunderland'e elendi.
-federasyon kupası üçüncü turunda swansea'ye elendi.
-sekiz sezon sonra şampiyonlar ligi'ne gidemeyecek.


50 yaşındaki iskoç teknik adam, emekliye ayrılan alex ferguson'un kişisel tavsiyesiyle bu göreve atanmıştı. 

ingiliz medyasına göre david moyes'un yerine takımın başına gelebilecek isimler arasında borussia dortmund teknik direktörü jurgen klopp ve hollanda milli takımı'ndan dünya kupası sonrası ayrılacak olan louis van gaal'ın ismi ön plana çıkıyor.

moyes, everton ile 11 yıl geçirdi fakat herhangi önemli bir başarı elde edemedi. ferguson'un vedasının ardından manchester united'da moyes ile altı yıllık sözleşme imzaladı.

manchester united taraftarı bu sezon birçok kez çeşitli yollarla iskoç teknik adamı istifaya davet etmişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;