Van Depremi

Üniversiteye deprem tatili

YÖK, 13 binası hasar gören Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitime şubat ayına kadar ara verdi. Öğrenciler için prefabrik yurt yapılacak.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Yurt eksiği var

Gedikbulak için imza

Okullar onarılıyor

YÖK Başkanı Prof. Özcan, Van'da depremin etkilediği üniversite binalarını gezdi. [AA]

7.2 büyüklüğündeki depremin yıktığı van'da ilköğretim okulları 14 kasım'da eğitime başlamaya hazırlanırken, yök üniversite için verdiği kararı açıkladı. yükseköğretim kurulu (yök) başkanı prof. dr. yusuf ziya özcan, hasar gören van yüzüncü yıl üniversitesi (yyü) yerleşkesindeki hazırlıkların 2012 şubat ayına kadar ancak tamamlanabileceğini söyledi.

üniversite yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından kameraların karşısına geçen yök başkanı prof. özcan, erciş'te meslek yüksekokuluyla ilgili ciddi sıkıntı olduğunu, erkek yurdunun tamamen yıkıldığını, okuldaki sorunun ise küçük tamiratlarla giderilebilecek durumda olduğunu aktardı.

erciş'te 1600 kişilik bir yurda ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayan yök başkanı, 600 odalı ve her odada iki öğrencinin kalabileceği bir prefabrik yurt inşa edileceğini, mevcut yurdun kapasitesinin artırılmasıyla sorunun çözüleceğini belirtti.

prof. özcan, "hazırlıkların yapılabilmesi için eğitim-öğretim faaliyetlerine şubat ayında başlamayı düşünüyoruz. o zamana kadar ara vermek durumundayız" dedi.

yüzüncü yıl üniversitesi'nin 13 binasında kiriş çatlağı bulunuyor. yök başkanı, "kütüphanenin çok kötü durumda olduğunu ziyaretimizde gördük. kütüphanenin yeniden yapılması gerekiyor. özel kuruluşlardan yurt ve derslik yapımı için teklifler aldık. tüm teklifleri değerlendirip bir yol haritası çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

barınma sorunuyla ilgili çalışmanın tüm öğrencileri kapsayacağını ifade eden özcan, şu anda il genelinde 4 bin 800 kişi kapasiteli yurt bulunduğunu, 6 bin kapasiteli yurdun yapılması durumunda sorununun ortadan kalkacağını bildirdi.

gedikbulak için imzalar atıldı

depremde tamamen yıkılan tek okul olan gedikbulak ilköğretim okulu'nun yeniden yapılabilmesi için izmir ticaret odası (izto) ile protokol imzalandı.


gedikbulak ilköğretim okulu tamamen yıkıldı. [aa]
 

van'da protokole imza atan izto yönetim kurulu başkanı ekrem demirtaş, havaalanında karşılaştığı başbakan recep tayyip erdoğan'a 24 derslikli okul yapma sözü verdiğini dile getirdi. demirtaş, "tören sonrasında gedikbulak köyüne gideceğiz, muhtarı göreceğiz'' diye konuştu.

prefabrik okul iki haftaya hazır

bartın'da faaliyet gösteren çelikerler çelik konstrüksiyon isimli firma, beş derslikli ilköğretim okulunun yapımını tesislerinde sürdürüyor.

işçiler kurban bayramı'nda da mesai yapacak ve iki hafta içinde okul tamamlanıp van'a gönderilecek. yaklaşık 350 bin liraya malolacak prefabrik okul projesinde müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler için odalar da yer alıyor.

firma, deprem bölgesinde bütün masraflarını kendilerinin karşılayacakları lojman, konut veya okul yapmayı da planlıyor.

okullar onarılıyor

gedikbulak köyü'ndeki okulun tamamen yıkıldığı, 145 okulun hasar gördüğü van'da, eğitimin başlayacağı 14 kasım gününe az bir süre kala onarım çalışmaları başladı.

van milli eğitim müdürü ali ihsan sayılır, 38 mühendisin van, erciş ve muradiye ile bağlı köylerindeki 253 okulda inceleme yaptığını belirterek hasar tespiti yapılan okullarda onarımın sürdüğünü aktardı. 133 okulun 14 kasım'a yetiştirileceğini bildiren sayılır, van merkezde dokuz, erciş'te de üç okuldaki onarımın uzun süreceğini ifade etti. 12 okulun öğrencileri, başka okullara nakledilecek.

kaynak: ajanslar

 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;