Futbol

Unutulmaz Galatasaray-Beşiktaş maçları

Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş zirve yolunda kritik bir mücadeleye çıkıyor. Uzun yıllara dayanan bu derbi, geride unutulmaz birçok an bıraktı.

Sergen dört büyük takımda da oynadı. [Fotoğraf: AA]

‘sergen attı, şampiyonluk geldi’ spiker ercan taner’in neredeyse sergen’in bir lâkabı haline getirdiği bu söz, 25 mayıs 2003’te söylendi. beşiktaş’ın 100. yılında siyah beyazlıların önünde büyük bir engel vardı: galatasaray. galatasaray şampiyonluk için kazanmak zorundaydı. 33. haftada evinde güçlü rakibini ağırlayan beşiktaş, sergen’in bitime dakikalar kala attığı golle bu önemli yılda şampiyonluğa ulaştı.

fevzi kafasını direklere çarptı 

Fevzi Tuncay Muğlaspor'da yetişti.


yıl 2000. sezonun ikinci yarısında oynanan bu maçı kazanan, şampiyonluk yarışında avantajı elde edecekti. mehmet özdilek’in golüyle öne geçen beşiktaş’ı fevzi tuncay’ın ıskası yıktı. halilagiç’in verdiği geri pasını ıskalayan fevzi, o ana kadar yıldızı olduğu maçın bir anda önüne geçiyordu. maç 1-1 sona erdi. 



tarih 1997. dönemin tsyd kupası galatasaray'ın beşiktaş'ı 6-0 yendiği maç. beşiktaş'ı toshack, galatasaray'ı fatih terim çalıştırıyor. adrian ilıe 3, suat kaya 2 ve hakan ünsal'ın golleriyle güçlü rakibini 6-0 yenen galatasaray, hafızalardan silinmeyecek bir galibiyet alıyor. 



yıl 2002. beşiktaş'ın başında lucescu var. beşiktaş 100. yılında şampiyonluk peşinde koşuyor. kupayı getiren maçlardan birinde rakip galatasaray. sezonun iyi isimlerinden solak ibrahim üzülmez'in güzel hareketlerle gelip sağ ayağıyla attığı gol hâlâ hafızalardaki yerini koruyor. 


beşiktaş ile galatasaray arasında 2013-2014 sezonunda seyirci rekorunun kırıldığı derbi, saha olayları nedeniyle yarıda kaldı.

süper lig'in 5. haftasında atatürk olimpiyat stadı'nda 22 eylül 2013 tarihinde beşiktaş'ın ev sahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada hugo almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. galatasaray 59 ve 72. dakikalarda didier drogba'nın golleriyle derbide öne geçti. maçta kaybolan süre oynanırken, galatasaraylı melo'nun 90+2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. bunun üzerine maçın hakemi fırat aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. türkiye futbol federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen galatasaray lehine tescil etti.

aynı maçta seyirci rekoru da kırıldı. siyah-beyazlı takımın ev sahipliğinde, 22 eylül 2013 tarihinde atatürk olimpiyat stadı'nda yapılan derbiyi deplasman yasağı nedeniyle tamamı beşiktaşlı 76 bin 127 biletli seyirci izledi ve bu rakam lig tarihinin seyirci rekoru olarak kayıtlara geçti.

ligin 59 yıllık tarihinde daha önceki seyirci rekoru fenerbahçe ile galatasaray arasında 21 eylül 2003 tarihinde yine atatürk olimpiyat stadı'ndaki lig derbisinde 70 bin 125 kişiyle kırılmıştı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;