15 Temmuz darbe girişimi

Valiliği işgale müebbet istemi

Darbe girişimi sırasında, İstanbul Valiliğini işgal eden askerlerle ilgili 12'si tutuklu 90 şüpheli hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma 13 Mart'ta Silivri'de görülecek.

[Fotoğraf: AA]

istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu savcısı gökhan yolasığmaz tarafından, 15 temmuz darbe girişimi gecesi istanbul valiliği'ne işgal girişiminde bulunan 12'si tutuklu, 14 rütbeli olmak üzere 90 asker hakkında hazırlanan ve istanbul 13. ağır ceza mahkemesine gönderilen iddianamenin üzerindeki inceleme tamamlandı.

istanbul 13. ağır ceza mahkemesi, darbe girişimi sırasında istanbul valiliğini işgal eden askerlerle ilgili 12'si tutuklu 90 şüpheli hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul ederek, ilk duruşmanın 13 mart'ta silivri'de yapılmasına karar verdi.

mahkeme heyeti duruşmaların 13, 14, 15 ve 16 mart'ta silivri cezaevinin önünde bulunan duruşma salonunda yapılmasına karar verdi. heyet, kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuklu 12 sanığın bu hallerinin devamına da hükmetti.

iddianamede, 15 temmuz gecesi istanbul valiliğinin ele geçirilmesine teşebbüs eden 12'si tutuklu 90 şüpheli asker hakkında, tck'nın anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçları düzenleyen 309, 311. ve 312. maddeleri uyarınca, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. iddianamede ayrıca, şüphelilerden bazılarına "silahlı terör örgütüne üye olmak", bazılarına da "fetö silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek veya isteyerek yardım etmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

söz konusu bu iddianame, gülen cemaatinin darbe girişimine ilişkin istanbul'da hazırlanan üçüncü iddianame olmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;