İsrail - Filistin sorunu

Vatikan’da Filistin Büyükelçiliği açıldı

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ülkesinin Vatikan nezdindeki büyükelçiliğini açtı.

filistin'i 2005 yılında tanıyan vatikan’da filistin devlet başkanı mahmut abbas büyükelçilik açtı. filistin'in vatikan büyükelçiliğinin açılışına  vatikan devlet sekreteri’ni (başbakanlık) temsilen başpiskopos angelo becciu de katıldı. 

vatikan'ın sınırındaki porta angelica caddesindeki büyükelçiliğin resmi açılışını yapan abbas, daha sonra yaptığı açıklamada, "bugün papa ile buluştuk. umuyorum ki diğer devletler de vatikan örneğini takip eder ve filistin devleti’ni tanırlar" dedi.

mahmud abbas, abd başkanı seçilen donald trump’ın ülkesinin tel aviv büyükelçiliğini kudüs’e taşıma vaadiyle ilgili "eğer böyle bir karar olursa, bu barışa yardımcı olmayacaktır. umuyoruz ki, bu olmaz" dedi.

konuşmasının ardından büyükelçiliğe giren filistinli lider, pencereden uzanarak filistin bayrağını göndere çekti. 

büyükelçiliğin açılışı öncesinde, filistin devlet başkanı abbas, vatikan’da devlet başkanı ve katolik aleminin ruhani lideri papa franciscus ile görüştü. 

kaynak: aa ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;