Venezuela

Venezuela'da hafta sonu 3 gün

Hidroenerjiye bağımlı Güney Amerika ülkesi Venezuela'da yaşanan kuraklık enerji arzını kısıtlıyor. Ülkede iki ay için hafta sonu izni 3 güne çıkarıldı.

enerji ihtiyacını büyük ölçüde hidroelektrik enerji santrallerinden karşılayan güney amerika ülkesi venezuela, kuraklık nedeniyle zor günler yaşıyor. yağışlar en az olduğu nisan ve mayıs aylarında santrallerin çalışmaya devam edebilmesi için tasarruf politikaları devreye sokuldu.

ülkede iki aylığına hafta sonu tatili üç güne çıkarıldı. venezuelalılar mayıs sonuna kadar cuma günleri de izin yapacak.

ülkenin en büyük barajı guri’de su seviyesi 243 metreye kadar indi. eğer seviye 240 metrenin altına düşerse yetkililer baraja hasar vermemek için türbinlerini kapatmak zorunda kalacak.

venezuela devlet başkanı nicolas maduro, 60 gün süreyle hafta sonu tatilinin üç güne çıkarıldığını açıkladı, fabrikalardan enerji tüketimlerini yarıya indirmelerini rica etti. otel ve alışveriş merkezlerinden de şehir şebekesi yerine jeneratör kullanmaları rica ediliyor.

maduro, “bu 60 günlük sürede ailelere ve özellikle de gençlerden bilinçli olmalarını rica ediyorum” dedi.

petrol ihracatçısı ülkede kuraklık el nino kasırgasına bağlı hava sisteminden kaynaklanıyor.

kaynak: gizmodo

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;