Latin Amerika

Venezuela’da paraşütçüler devrede

Hükümet karşıtı protestoları engellemek için Tachira eyaletine paraşüt birliği gönderildi. Eyalette protestoların artması bekleniyor.

Konular: Venezuela
Hükumet destekleyicileri Caracas’ta Altamira meydanında muhaliflerin “Katil Maduro” yazdığı bir sokağı ele geçirdi. [Reuters]

venezuela’da cumhurbaşkanı nikolas maduro’ya karşı öğrencilerin başını çektiği protestolara bastırmak için kolombiya sınırına yakın tachira eyaletine paraşütçü birliği gönderildi. 

al jazeera’ya konuşan hükümet taraftarı bir sosyolog jesus salazar; “tachira’daki şiddet durumdan istifade eden ve olayları siyasi olarak gösteren gangster ve kaçakçılarla bağlantılı. kapüşonlu gençler mülk tahrip ediyor bu bir barışçıl gösteri midir?” dedi.

tachira eyaletindeki san chritobal kentinin muhalif belediye başkanı yardımcısı sergio vergara ise bu iddialara karşı çıkıyor. vergara’ya göre hükümetin barışçıl protestolara karşı aşırı sert önlemler alması olayları körükledi. vergara şehrin büyük bir kısmında temel hizmetlerin kesintiye uğradığını söyledi.

kentte hükümet taraftarı motosikletli gruplarla muhalefet taraftarları arasında çatışmalar çıktığı bildirildi.

cezaevindeki muhalif lider leopoldo lopez ise taraftarlarına barışçıl protestolara devam etmeleri yönünde çağrıda bulundu. 

lopez cezaevinden yolladığı notunda polise, askerlerlere, savcılara ve hakimlere seslendi, "haksız emirlere uymayın; baskının yüzü olmayın” dedi. protestocuların da şiddete karşı sağlam organize ve disiplinli kalmasını istedi. 

venezuela'da 12 şubat’ta başlayan hükümet karşıtı gösteriler başkent caracas dışındaki kentlere de sıçramış durumda. hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre şu ana kadar 100 sivil ve 37 güvenlik görevlisi öldürüldü. iki taraf da çıkan şiddet için birbirini suçluyor. 

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;