Bilim-Teknoloji

WhatsApp 500 milyon aboneye ulaştı

Anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın abone sayısı Facebook'un satın almasından sonra 500 milyona ulaştı. Uygulama ile günde 700 milyon fotoğraf ve 100 milyon video paylaşılıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
WhatsApp 500 milyon aboneye ulaştı

şubat ayında sosyal ağ facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan anında mesajlaşma uygulaması whatsapp'ın abone sayısı 500 milyona ulaştı. geçen yılın aralık ayında 100 milyon olan rakam facebook'un satın almasının ardından beş kat arttı.

firmanın resmi bloğunda yapılan açıklamaya göre uygulama üzerinden günde 700 milyon fotoğraf, 100 milyon video paylaşılıyor. uygulamanın bu kadar hızlı abone artışı sağlamasının ardında brezilya, hindistan, meksika ve rusya gibi büyük nüfusa sahip gelişmekte olan pazarları hedefe almasının etkisi olduğu düşünülüyor.

akıllı telefonlar üzerinden kullanılan whatsapp; metin, ses, video ve diğer dosya türlerini paylaşmaya izin veriyor. uygulamanın önümüzdeki günlerde sesli görüşme özelliğine de kavuşacağı resmi olarak açıklanmıştı.

facebook'un 1.2 milyar üyesi var

2004 yılında kurulan facebook'un düya çapında 1.2 milyar üyesi bulunuyor. 2009 yılında kurulan whatsapp ise 500 milyon aboneye beş yılda ulaştı.

kaynak: whatsapp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;