Bilim-Teknoloji

WhatsApp'ta okundu özelliği kapatılabiliyor

Anında mesajlaşma yazılımı WhatsApp'ta okundu özelliği kısmen de olsa kalkıyor. Yeni güncellemeden şimdilik sadece Android kullanıcıları yararlanabiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Yeni özellik şimdilik sadece Android sürümünde çalışıyor
Yeni özellik şimdilik sadece Android sürümünde çalışıyor

whatsapp'ın kısa bir süre önce duyurduğu ve mavi tik işareti ile tanımladığı gönderilen mesajların okunduğu bilgisinin karşı tarafa iletilme özelliğine yeni düzenleme geldi. standart sürümde kapatılamayan bu özellik şimdilik sadece android kullanıcılarının yararlanabileceği bir fonksiyon ile kapatılabiliyor.

şimdilik uygulama mağazası yerine whatsapp'ın kendi sitesinden indirilen yeni sürüm sadece android işletim sistemli telefonlarda çalışıyor. indirilen apk dosyası telefonu yüklendikten sonra uygulama içinden settings > account > privacy bölümüne girerek read receipts menüsündeki işareti kaldırmak gerekiyor. bu işaret kaldırıldığında okunan mesajlara 'okundu' işareti konulmadığı gibi kişinin gönderdiği mesajlardan da bu bilgi alınamıyor. yani sistem iki taraflı işliyor.

ancak bu yöntem uygulama mağazası google play dışından bir uygulama yüklemeyi gerektirdiği için biraz zorluk içeriyor. ayrıca telefonda 'market dışı uygulamaları yükleme izninin' bulunması da gerekiyor.

sadece android'de geçerli olan whatsapp'ta mavi tiki kaldırma işleminin resmi olarak uygulama mağazasına gelip gelmeyeceği bilinmiyor. ayrıca bu servisin ios için aktif olup olmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;