Bilim-Teknoloji

WhatsApp'ta videolar indirmeden izlenecek

WhatsApp uygulamasında videolar artık tamamen inmeden izlenebiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

facebook'un popüler mesajlaşma uygulaması whatsapp'a bir yeni özellik daha geldi. kısa süre önce görüntülü konuşma özelliğini ekleyen uygulama, bu kez de videoları tamamen indirmeden izleyebilme özelliğini ekledi.

kullanıcıların video izleme deneyimini geliştirmeyi hedefleyen bu yenilik, youtube gibi popüler video izleme sitelerinin de kullandığı 'stream' mantığı ile çalışıyor. yani gelen videoların tamamen inmesini beklemeden, o ana kadar inen kısmını doğrudan izleyebileceksiniz. eğer videonun otomatik olarak indirilmesini istemezseniz de izlemeye başladığınız anda, sadece izlediğiniz kadar kısmını indireceksiniz.

bu yenilik şimdilik sadece android cihazlarda var. ios kullanıcılarının güncellemesi de yakında geliyor.

whatsapp'ın bu değişikliğe gitme nedeninin, kullanıcıların eski yöntemden uzun süredir şikayet etmesi olduğu tahmin ediliyor.

uzun süredir hizmetlerinde yenilik yapmayan whatsapp, son 1 ay içerisinde art arda güncellemeler getirmeye başladı. kısa süre önce görüntülü konuşma özelliği ekleyen popüler mesajlaşma uygulaması, yakın zamanda da rakibi snapchat'inkine benzer 'hikâyeler' işlevini kullanıma sunacak.

kaynak: whatsapp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;