İnternet yasakları
'Ya kaldırt ya da Twitter'ı kapat'
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kendisine Twitter'dan hakaret edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. 'Hakaret içeriği'nin kaldırılmasını ya da siteye erişimin engellenmesini talep etti.
meclis anayasa komisyonu başkanı burhan kuzu, 2013 yılının haziran ayında twitter'da kendisine hakaret edildiğini öne sürdü. ankara cumhuriyet başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
başvurusuyla ilgili, 'muhatap bulunamadığı' için dosyasının zamanaşımı bürosuna gönderildiğini anlatan kuzu, "yani bir nevi faili meçhul gibi bir şey oluyor. yani hastayı yoğun bakıma alıp yatırırsın, solunum cihazına bağlarsın ya sonra çekersin gider. o, 'orada hayat yok, bitti' demektir. zamanaşımı bürosu dediğin 8 yıllık bir süresi var onun orada. yani ölü, bitmiştir" dedi.
devletin kendisini koruyamadığını ifade eden burhan kuzu'nun açıklamaları şöyle:
"benim gideceğim başka herhangi bir yol yok. böylece ferdi başvurunun tüm şartları gerçekleşmiş vaziyette. iç hukuk yolları tükenmiş, bitmiş. tam aym'nin twitter kararında uyguladığı aslında olmayan ama orada var dediği şartlar burada var. burada fazla fazla var. çünkü orada süreç devam ederken kesti süreci 'acil durum var' diye. ben de şimdi buradan soruyorum; birilerinin ifade özgürlüğü var ise benim özel hayatım ve kişisel haklarım, haysiyetim, şerefim bunlar ne olacak? kim koruyacak bunları? aym'den ben bunu talep ediyorum."
"twitter adam yerine koymuyor"
burhan kuzu'ya göre kendisine hakaret edildiğini söylediği içeriğin twitter'dan kaldırılması gerekiyor. kuzu, "ya o bölümü çıkarttır ya da twitter'ı kapat. benim hakkımı koru da nasıl koruyorsan koru" dedi.
"gücü yetiyorsa aym'nin... bizim gücümüz yetmedi. 'bizim' derken devleti kastediyorum, yetmedi. çünkü twitter türkiye'deki mahkemeleri tanımıyor, adam yerine koymuyor, türkiye'yi, kararlarını kabul etmiyor, vergi de ödemiyor. bütün avrupa bunu tanımış, bütün arap dünyasının mahkemelerini tanımış, bizi adam yerine koymuyor. aym'yi de bütün mahkemeleri de adam yerine koymuyor. şimdi ben de soruyorum: benim bu hakkımı nasıl koruyacaksa korusun bakalım, buyursun. 'ifade özgürlüğü' diye açmak kolay twitter'ı. hadi kapat bakalım, kapatabiliyor musun? zoru başarsınlar, ben de şimdi verdim, bekliyorum. bu mağduriyetimi koru."
sosyal paylaşım sitesi twitter'a erişim, 'açılan sahte hesaplarla bazı vatandaşların kişilik haklarının ihlâl edildiği' gerekçesiyle verilen mahkeme kararları doğrultusunda 20 mart gecesi tib tarafından engellenmişti.
telekomünikasyon iletişim başkanlığının (tib) 'tedbir amaçlı erişim engelleme' kararından 13 gün sonra kullanıcılar yeniden twitter hesaplarına girebilmeye başlamıştı.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar