2014 Yerel seçim

Yalova’da CHP kazandı

CHP’nin itirazı üzerine 124 sandıkta başlayan yeniden oy sayma işlemi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını CHP adayı Vefa Salman 6 oy farkla kazandı.

Konular: Türkiye

oy sayma işlemi sabaha kadar sürdü. çok sayıda cumhuriyet halk partili (chp) yalova il seçim kurulu’nun bulunduğu adliye önünde sonucu bekledi. 

sayımın ardından sevinen taraf chp oldu. merkez ilçe seçim kurulu, chp adayı vefa salman 6 oy farkla seçimi kazandığını açıkladı. 

ancak yalova belediye başkanı ve adalet ve kalkınma partisi (ak parti / akp) adayı yakup bilgin koçal, bugün 120 sandığa itiraz edeceklerini duyurdu.

ak parti bir oyla kazanmıştı

il seçim kurulu sonuçlarına göre yalova'daki seçimleri bir oy farkla adalet ve kalkınma partisi'nin adayı yakup bilgin koçal’ın kazandığı açıklanmıştı.

cumhuriyet halk partisi birleştirme tutanaklarında hata yapıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. akp de oylarının yanlış hesaplandığını, farkın birden fazla olduğu iddiasıyla 59 sandıktaki geçersiz oyların tekrar değerlendirilmesini istedi.

itirazları inceleyen il seçim kurulu, 124 sandıkta, geçersiz olduğu gerekçesiyle iptal edilen oyların yeniden sayılmasına karar verdi. 

Yalova Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda sayımı sabaha kadar takip eden CHP kurmayları yorgun düştü. [İlker Taş - Al Jazeera]

muharrem ince ön safta

chp yalova milletvekili muharrem ince, partisinin yalova itirazında en ön safta. ince, yapıldığı iddia edilen hatayı şu şekilde tarif ediyor;
“bunlar akp’nin meydanda kaybettiği seçimi masa başında alma çabaları. bizim zafer sevincimize mani olmak için yapılmıştır. yalova’da seçimi akp 1 oyla almadı. 28 oyla chp aldı.”

akp: chp öne geçiyor ama... 

ak parti adayı yakup bilgin koçal, "şu an maddi hataları tespit ediyoruz. akşam saatlerinde itiraz başvurusunda bulunacağız" dedi. 

ak parti yalova il başkanı mustafa pehlivan ise al jazeera türk’e yaptığı açıklamada 49 sandıkta ak parti oylarının geçersiz sayıldığını iddia etti ve şunları söyledi :

"usulsüz olarak ak parti oylarının iptali var, bu sandıklardaki oyların tekrar sayılmasını talep edeceğiz. özellikle sandıklarda görevli paralel yapı elemanları bizim oylarımızı iptal ettirdi. bunun dışında sandık tutanaklarıyla birleştirme tutanakları arasında farklar var. bunlara da itiraz edeceğiz. birleştirme esnasında chp’nin de, bizim de kaybımız var. chp’nin itiraz ettiği tutanaklara göre onların 22 oyla öne geçtiği doğru ama bizim itirazlarımızla sonuç bizim lehimize değişecek. itirazların sonuca bağlanmasının ardından bizim kazanacağımızdan endişemiz yok. 1 oy farkla değil daha açık farkla kazanacağız. sonucun kesinleşmesi cuma gününü bulur."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;