Asya - Pasifik

Yardım dağıtımında izdiham: 24 ölü

Bangladeş'te Ramazan ayı vesilesiyle yoksullara kıyafet dağıtım organizasyonunda izdiham çıktı. Kıyafetleri almak isteyen kalabalık birbirini ezerken 24 kişi hayatını kaybetti.

Konular: Asya - Pasifik

kişi başına yıllık gelirin ortalam 110 dolar olduğu yoksul asya ülkesi bangladeş'in kuzeyindeki mymensingh kentinde bir tekstil fabrikası ramazan vesilesiyle kıyafet yardımı yapacağını açıkladı. sabah erken saatlerden itibaren fabrikanın önünde kalabalık toplanmaya başlarken, uzun kuyruk oluştu. polisin verdiği bilgiye göre kıyafetlerden almak için yaklaşık 1500 kişi fabrika önüne gitti. dağıtım sırasında kıyafetlerin tükeneceği endişesiyle paniğe kapılan insanlar arasında kargaşa yaşandı. yerel polis afp'ye yaptığı açıklamada çıkan izdihamda 24 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

'fabrika sahibi tutuklandı'

mymensingh polis müdürü moinul haque "ölenlerin çoğu yoksul insanlar. zayıf, bitkin ve yetersiz beslenen kadın ve çocuklar" dedi. 

olayın ardından fabrikanın sahibi tutuklanırken, bölge valisi mustakim billah, "patrona karşı yasal işlem başlatılacak" bilgisini verdi. 

kaynak: afp, storyful

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;