MHP

Yargıtay Başkanı Cirit: Karar kesin

MHP’nin tüzük kurultayına gitme kararını onayan Yargıtay’a gelen eleştirilere Başkan Cirit yanıt verdi: Hukuki karmaşa yok. Vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin.

Konular: Türkiye, MHP
[Fotoğraf: AA]

yargıtay insan hakları komisyonu'nun düzenlediği "adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğü" konulu seminerin açılışına katılan yargıtay başkanı ismail rüştü cirit, gazetecilerin sorularını yanıtladı. yargıtay başkanı cirit, yargıtay 18. hukuk dairesi'nin, mhp'nin kurultaya gitmesini onayan kararını, "herhangi bir hukuki karmaşa yok. her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir” şeklinde değerlendirdi.

"karar kesin mi?" sorusu üzerine ise, "karar kesin. ondan sonraki süreci ben bilemem" diye konuştu.

cirit, yargıtay’a yönelik eleştirilerin de "haksız ve yanlış" olduğunu savundu.

yargıtay, mahkemenin aldığı mhp'nin tüzük kurultayına gitme kararını oy birliğiyle onamıştı. mhp yönetimi, bu kararın ardından tüzük kongresi değil, seçimli olağanüstü kongreye gitme kararı almıştı. mhp genel başkanı devlet bahçeli bu kongrede aday olacak.

mhp genel başkan adayı meral akşener ise, partisinin kongre sürecine akp ve adalet bakanı'nın müdahil olduğunu savunmuş, "adalet bakanı’nın bizzat müdahil olduğu bir süreç izledik. biz kurultay yapmaya çalışırken akp’nin iç işi olmuşuz" demişti.

"devletin başkanı ile bir arada olmaktan onur duyarız"

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ile yaptıkları rize ziyaretinin ve birlikte çay toplamalarının tartışıldığının hatırlatılması üzerine ise cirit, şunları söyledi:

"ben onu anlayamadım, niye eleştiri konusu oldu. devlet oradaydı. devletin başkanı. türk gelenek ve göreneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. devlet başkanı devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. o’nun katılmış olduğu, meclis başkanı’nın, milli güvenlik kurulu genel sekreteri’nin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu ve bir toplantı yapılmış olması, oradak bir başka çay toplantısının yapılmış olması ve buna iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. yani biz devletin başkanı ile bir arada olmaktan onur duyarız."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;